Tour de ALS Assen

Wil jij meedoen met een leuke fietstocht en gelijktijdig ook nog een goed doel steunen? 

FietsenFixer.nl en Café Cours gaan samen op 29 mei een tocht organiseren waar de opbrengst in zijn volledigheid naar Stichting ALS Nederland gaat. 

Team Assen Strijders gaan in juni een aantal keren de Mont Ventoux beklimmen tijdens Tour du ALS om zo geld in te zamelen en aandacht te vragen voor deze slepende ziekte. Wij willen 29 mei op de valreep daar graag nog wat extra aan toevoegen. 


Hoe ziet de dag eruit?

Vertrek een aankomst is bij ons (Café Cours) in het centrum van Assen. Voor vertrek staat er een lekker 'bakje leut' met een appeltaartje klaar om de benen mee op te warmen. Je haalt ondertussen je GPX bestand op en fietst zelf de gekozen route. Er is een kortere route van 50km en een langere van 100km. Onderweg zal er voor beide routes een bevoorradingspost zijn en bij aankomst terug bij café Cours staat er een lekker biertje koud en een maaltijd warm. 

Daarnaast zullen de deelnemers nog een goodiebag meekrijgen met wat leuke merchandise van partners die ook gesponsord hebben voor dit evenement. Denk aan Gulpener en Kwaremont.

De dag van dit evenement valt samen met de afsluitende individuele tijdrit van de Giro d' Italia. We verwachten dus sowieso wel wat aanloop voor die ontknoping. Dus wil je nadien nog blijven hangen om met gelijkgestemden de uitkomst van de ronde van Italië te kijken? Dat kan zeker. Er is de mogelijkheid om (koud) te douchen in onze binnentuin, mocht je je willen opfrissen.


Wat is ALS?

Bij ALS (amyotrofische laterale sclerose) vallen je spieren één voor één uit. Na de eerste symptomen leven patiënten gemiddeld nog drie tot vijf jaar. Voor de dodelijke zenuw/spierziekte is dringend een oplossing nodig. We hebben geen tijd te verliezen.

Met meer geld kan er een versnelling komen in het onderzoek naar ALS en de verwante ziektes PSMA en PLS. Want er is maar één manier om ALS de wereld uit te helpen: wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en een behandeling.

(Kijk voor meer informatie op als.nl)


Cliffs

  • Datum: 29 mei 2022
  • Lokatie: Nieuwehuizen 15, Assen (Eet- & wielercafé Cours)
  • Tijd(vertrek): tussen 9:00 - 10:30 uur
  • Kosten: €20,-
  • Inschrijving: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (onder vernoeming: Tocht ALS, [naam] en [afstand]) Je krijgt vervolgens per mail een betaallink. 
  • Afstand(en): 50km / 100km

Pagina delen:

Veel gelezen:

Tour de ALS Assen

Tour de ALS Assen

Wil jij meedoen met een leuke fietstocht en gelijktijdig ook nog een goed doel steunen? FietsenFixer.nl en Café Cours gaan samen op 29 mei een tocht organiseren waar de opbrengst...
Tourtochten

Tourtochten

Elk seizoen organiseren wij een tocht in en rondom Assen. Als bijna vanzelfsprekend zijn we zelf het begin- & eindpunt. Een aantal van deze fietstochten organiseren we onder de noe...