Cafe op Cours

Wij hebben ‘de boel’ ondertussen aardig op de rit!

Al heeft dat best wat voeten in aarde gehad. Starten is altijd lastig, denk ik! Zeker als je nog een volledige achterban moet opbouwen, je op een plek vestigt waar de publieke opinie al (enigszins negatief) over gevormd is & wanneer je een concept creëert dat niet hapklaar is.

Dat laatste is eigenlijk de grootste barrière waar we tegenaan lopen. We hebben een concept gemaakt wat zonder uitleg niet direct ontvankelijk is voor iedereen.


Eet- & wielercafé Cours! We horen vaak dat we onszelf tekort doen door ons te manifesteren als eetcafé. “Daar is het eten veel te goed & bijzonder voor”! We zijn het natuurlijk helemaal eens met de constatering dat ons eten goed & bijzonder is, maar denken zelf dat dit ook prima past in een ‘eetcafé’!

We houden van het toegankelijke karakter wat de titel eetcafé met zich meedraagt en combineren dat met eerlijk eten! Vooral dagvers/ambachtelijk/biologisch/divers & duurzaam koken in een huiselijke & sfeervolle omgeving!


Dan het wielercafé.

Hoe verbind je een wielercafé aan culinaire beleving? Hoe zorg je ervoor dat het wielercafé geen belemmering wordt voor de niet-fietser (“De leegheid van hun levens schokt me”)? De waarheid is dat dit een moeizaam en vooral lang proces is. Mensen functioneren in kaders en daar past een bepaald beeld bij. Het dragen van de naam wielercafé werkt als een blinde vlek voor veel potentiële gasten die niet persé de fiets aanhangen. We moeten echt uitleggen dat we meer zijn dan alleen een wielercafé. Dat kost veel tijd!


Maar dat levert ook vooral veel op. In een tijd waarin we veel van ons contact digitaal of zonder fysieke aanwezigheid afwerken loont het om iemand bij de hand te pakken en mee te nemen. Gelukkig is dit iets wat we allang niet meer alleen zelf doen. Langzaam (in dik 2 jaar) hebben we een fijne verzameling vaste gasten, leuke bekenden en nieuwe vrienden opgebouwd. Al deze mensen zijn ambassadeur voor Café Cours en zorgen ervoor dat wij blijven groeien in Assen. We zijn op een punt aangekomen dat niet alleen wij vinden dat we bestaansrecht hebben in de stad & onze branche, maar ook dat dit blijkt uit de resultaten die we boeken! Natuurlijk zal er nog wel eens een ‘stok in een spaak komen’, maar dankzij gestage groei, realisme, optimisme & vooral een fijne club mensen die zich elke dag inzetten voor alles wat Cours uniek maakt staan we op de kaart!


En dan is er nog enorm veel groei mogelijk.

  • 🚲 We hebben een heerlijke binnentuin die zich niet vanzelf vult, maar wel een veilige plek is met kinderen, leuk voor een borrel en waar we in hartje zomer de laatste staaltjes zonlicht nog vangen voordat deze achter de horizon verdwijnt.
  • 🚲 We hebben gelukkig veel groepen over de vloer, maar bijvoorbeeld geen enkele serviceclub. Terwijl die er vrij veel zijn te vinden in Assen.
  • 🚲 We hebben de lunch nog absoluut niet ‘aan de praat’. Maar wel een uitstekende lunchkaart en we bieden ook een luxe 3 of 4 gangen lunch!
  • 🚲 We zijn druk bezig om ook op sociaal maatschappelijk vlak relevant te zijn. We willen niet alleen maar een onderneming in de stad zijn, maar ook voor de stad.
  • 🚲 We geloven in maatwerk. Of dat voor een diner, borrel, feestje is. We gaan in gesprek, hebben onze eigen ideeën en leggen die naast de wensen van onze gasten. Onze locatie leent zich voor een enorme variatie aan activiteiten
  • 🚲 We gaan het wielercafé dit jaar echt vorm geven. De afgelopen jaren hebben we onze focus gelegd op dat stuk van onze onderneming waar we direct rendement haalden. Nu het diner staat & we als groepslocatie gevonden worden is het tijd en is er ruimte om meer groei in het stukje wielercafé te creëren.


2024 wordt een heerlijk jaar! Wij zijn er trots op om dat met jullie te kunnen delen! 

Pagina delen:

Veel gelezen:

Evenementen & activiteiten bij Café Cours

Agenda 2024

Wat staat er op de planning de komende periode? Natuurlijk zullen we regelmatig op de socials delen wat voor leuke activiteiten en evenementen we 'in de koker' hebben! Wil je niets...
Wij hebben ‘de boel’ ondertussen aardig op de rit!

Cafe op Cours

We houden van het toegankelijke karakter wat de titel eetcafé met zich meedraagt en combineren dat met eerlijk eten! Vooral dagvers/ambachtelijk/biologisch/divers & duurzaam koken ...