Kerst bij Cours

Kerst vieren we bij Café Cours de hele maand december, maar in het speciaal 23, 24 & 25 december! Vanaf 26 december zijn we in principe gesloten. Wil je toch graag iets organiseren, samenkomen, borrelen of dineren met een gezelschap? Kom vooral op de lijn, dan kijken we wat mogelijk is. 7 januari zijn wij weer 'gewoon' open!


Ons menu ziet er dit jaar ook iets anders uit. In tegenstelling tot vorige jaren verkopen wij "onze koelkast leeg" op 23 december in plaats van kerstavond. De 23ste serveren we in drie gangen een proeverijmenu (plankendiner) waar we allerlei lekkernijen van oude en nieuwe kaarten de revu laten passeren. 

Kosten: €34,95 p.p. (excl dranken)

Aanvang: vanaf 17:30u


Vervolgens serveren we 24 en 25 december onderstaand keuzemenu! Wil je alleen een hoofdgerecht eten? Of ga je liever voor 3, 4, 5 of zelfs 6 gangen? Je kan het samenstellen op de avonden zelf. 


Kerstlunch

Donderdag 25 december kan je overdag bij ons ook nog terecht voor een gezellige kerstlunch. Dit zullen we doen in de vorm van (wat wij noemen) een tafelbuffet! Luxe planken met verschillende lekkernijen waar we gedurende de lunch nog wat lekkere extra gerechten aan toevoegen. We sluiten af met een zoete versnapering.

Kosten: €29,95 p.p.

Aanvang: Vanaf 12:00u (tot maximaal 16:00u i.v.m. voorbereiding diner)


A la Carte menu kerstdiner


Voorgerecht (€12,50 alle voorgerechten)

Dungesneden IJsselmeersnoekbaars

salade van wakame, venkel & appel met ingelegde biet, haringkaviaar & verjus dressing


Steaktartaar 

pittig eigeel, augurk, tomaat, mosterdkaviaar & gefrituurde kappertjes


Carpaccio van ingelegde pompoen

gerookte biet, geroosterde noten, ingelegde komkommer, beukenzwam & geitenkaas


Tussengerecht (€16,50 alle tussengerechten)

(ook als voorgerecht te bestellen)

Rouleau  van roodbaars

met bloemkoolcrème, saus van truffel, tijmolie & krokant van wortel en biet


Eendenfilet

bitterbal gekonfijte eend, pastinaak & sinaasappelsaus


Risotto van paddenstoel

ingelegde beukenzwam, komkommer & geroosterde pompoen


Hoofdgerecht

Gegrilde lende van rund (€28,5)

met spruitstampot, geroosterde groenten, gekarameliseerde rode ui & portjus


Gebakken hertenbiefstuk (€32)

met mousseline van rode kool, geroosterde groenten & jus van rozijn en appel


Doradefilet (€27,5)

met hasselbackaardappel, ratatouille & een saus van tomaat


Hartige ‘winter’ vegetarische strudel (€24,5)

met feta & een rode uien compote


Kaas (€12,5 voor drie kazen. +€2,5 per extra kaas)

Kazen van de trolley


Nagerecht (€13,5)

Proeverij van desserts

* Champagne cheesecake in glas met chocolade & koek

* Mini apfelstrudel met karamel-vanillesaus

* Suikertaartje met vanillebanketbakkersroom & stoofpeer


Niet kiezen? Dan kiezen wij voor jullie! Vanaf 4 gangen

* 4 gangen menu €60 p.p.

* 5 gangen menu €71 p.p.

* 6 gangen menu €82 p.p.

Wil je graag Hert als hoofdgerecht? Dan komt daar een meerprijs van €5 bovenop de menuprijs


* Heb je specifieke (dieet)wensen, allergieën of andere zaken waar we rekening mee moeten houden? Geef het graag aan bij de reservering
* De gerechten zijn allemaal los te bestellen, maar we zullen ook vaste prijzen hanteren voor het kiezen van een 4, 5 of 6 gangen menu.
* Bij elk gerecht hebben wij een passende wijn of bier uitgekozen.

Pagina delen:

Veel gelezen:

Evenementen & activiteiten bij Café Cours

Agenda 2025

Wat staat er op de planning de komende periode? Natuurlijk zullen we regelmatig op de socials delen wat voor leuke activiteiten en evenementen we 'in de koker' hebben! Wil je niets...
Wij hebben ‘de boel’ ondertussen aardig op de rit!

Cafe op Cours

We houden van het toegankelijke karakter wat de titel eetcafé met zich meedraagt en combineren dat met eerlijk eten! Vooral dagvers/ambachtelijk/biologisch/divers & duurzaam koken ...