Kerst vieren we bij Café Cours de hele maand december, maar in het speciaal 23, 24 & 25 december! Vanaf 26 december zijn we in principe gesloten. Wil je toch graag iets organiseren, samenkomen, borrelen of dineren met een gezelschap? Kom vooral op de lijn, dan kijken we wat mogelijk is. 7 januari zijn wij weer 'gewoon' open!
Ons menu ziet er dit jaar ook iets anders uit. In tegenstelling tot vorige jaren verkopen wij "onze koelkast leeg" op 23 december in plaats van kerstavond. De 23ste serveren we in drie gangen een proeverijmenu (plankendiner) waar we allerlei lekkernijen van oude en nieuwe kaarten de revu laten passeren.
Kosten: €34,95 p.p. (excl dranken)
Aanvang: vanaf 17:30u
Vervolgens serveren we 24 en 25 december onderstaand keuzemenu! Wil je alleen een hoofdgerecht eten? Of ga je liever voor 3, 4, 5 of zelfs 6 gangen? Je kan het samenstellen op de avonden zelf.
Kerstlunch
Donderdag 25 december kan je overdag bij ons ook nog terecht voor een gezellige kerstlunch. Dit zullen we doen in de vorm van (wat wij noemen) een tafelbuffet! Luxe planken met verschillende lekkernijen waar we gedurende de lunch nog wat lekkere extra gerechten aan toevoegen. We sluiten af met een zoete versnapering.
Kosten: €29,95 p.p.
Aanvang: Vanaf 12:00u (tot maximaal 16:00u i.v.m. voorbereiding diner)
A la Carte menu kerstdiner
Voorgerecht (€12,50 alle voorgerechten)
Dungesneden IJsselmeersnoekbaars
salade van wakame, venkel & appel met ingelegde biet, haringkaviaar & verjus dressing
Steaktartaar
pittig eigeel, augurk, tomaat, mosterdkaviaar & gefrituurde kappertjes
Carpaccio van ingelegde pompoen
gerookte biet, geroosterde noten, ingelegde komkommer, beukenzwam & geitenkaas
Tussengerecht (€16,50 alle tussengerechten)
(ook als voorgerecht te bestellen)
Rouleau van roodbaars
met bloemkoolcrème, saus van truffel, tijmolie & krokant van wortel en biet
Eendenfilet
bitterbal gekonfijte eend, pastinaak & sinaasappelsaus
Risotto van paddenstoel
ingelegde beukenzwam, komkommer & geroosterde pompoen
Hoofdgerecht
Gegrilde lende van rund (€28,5)
met spruitstampot, geroosterde groenten, gekarameliseerde rode ui & portjus
Gebakken hertenbiefstuk (€32)
met mousseline van rode kool, geroosterde groenten & jus van rozijn en appel
Doradefilet (€27,5)
met hasselbackaardappel, ratatouille & een saus van tomaat
Hartige ‘winter’ vegetarische strudel (€24,5)
met feta & een rode uien compote
Kaas (€12,5 voor drie kazen. +€2,5 per extra kaas)
Kazen van de trolley
Nagerecht (€13,5)
Proeverij van desserts
* Champagne cheesecake in glas met chocolade & koek
* Mini apfelstrudel met karamel-vanillesaus
* Suikertaartje met vanillebanketbakkersroom & stoofpeer
Niet kiezen? Dan kiezen wij voor jullie! Vanaf 4 gangen
* 4 gangen menu €60 p.p.
* 5 gangen menu €71 p.p.
* 6 gangen menu €82 p.p.
Wil je graag Hert als hoofdgerecht? Dan komt daar een meerprijs van €5 bovenop de menuprijs